Akrylmaling

Komplet guide om køb og brug af akrylmaling

For kunstmalere på professionelt og amatørniveau er akrylmaling (også kendt som vandbaseret kunstmaling) et populært valg af arbejdsredskab. Malingen har en række egenskaber, som gør kunstprocessen med at male på lærred mere effektiv.

Du kan finde malingen i et hav af farver, så du kan forme og udvikle din kunst i tråd med din kreativitet og fantasi. Du kan komme langt ved at købe nogle får farver som blå, rød og grøn. Hvis du er god til at eksperimentere med din akrylmaling, så kan du selv blande de fleste farve ud fra ganske få.

Der er forskel på god akrylmaling til en højere pris og så billig akrylmaling, hvor du kan købe ret store mængder for få penge. Derudover kan det jo altid at betale sig at holde øjnene åbne efter akrylmaling på tilbud. På webshops kan du sammenligne priser fra mange forhandlere på ganske kort tid.

Du kan altid overveje at købe billig akrylmaling ved en forhandler som Decofarver som altid har gode priser og derudover tilbyder prisgaranti. Klik på banneret herunder, og hvis du køber gennem Maling Tilbuds link, så får vi en kommission, der hjælper os med at holde malingtilbud.dk kørende.

Annonce

Herunder finder du en komplet guide om akrylmaling, så du får svar på spørgsmål i forhold til både køb og brug af produktet.

Hvad er akrylmaling, og hvad bruges det til?

Den vandbaserede maling bruges til at lave malerkunst på lærreder. Sammenholdt med oliemaling har den vandbaserede udgave egenskaber, som kan matche den malestil, hvor der ønskes en hurtig tørretid. Når malingen er tørret på lærredet, kan du arbejde med et nyt lag, eller du kan arbejde videre med nye farver.

Den vandbaserede maling kan bruges på lærreder i alle størrelser. Malingen foretrækkes af mange amatørmalere som følge af den simple anvendelse. Det kan kræve kendskab til teknik, når du bruger oliemaling som følge af den langsomme tørretid samt viden om opløsningsmiddel.

Alle og enhver kan bruge akrylmaling og skabe kunstværker derhjemme. Malingen vaskes let af fingre og pensler. Du kan skabe og forme dine kunstværker med de mange forskellige basisfarver samt særlige farver, som du finder malingen i.

Hvilken akrylmaling skal jeg vælge?

Du skal købe din vandbaserede maling i henhold til dine behov og din malerstil. Du skal både forholde dig til farver samt til mængder.

Det er en praktisk og økonomisk fordel for dig at købe den maling, som du bruger mest, i store bøtter. Dette gør det nemmere for dig at arbejde med din kunst, da du ikke løber tør for dine basisfarver, mens du er i gang med et lærred. 

Hvis du er hobbymaler og bruger malingen som en fritidsbeskæftigelse, kan det være en økonomisk fordel at vælge de store bøtter. De er praktisk designede med et klik-låg, som gør det nemt at forlænge holdbarheden på malingen, så den ikke tørrer ud. Dermed har du frihed til at bruge de farver, som du i bestemte perioder holder af at arbejde med, mens de andre farver uden problemer kan tåle at stå opbevaret.

Hvis du holder af den eksperimenterende malerstil og selv blander dine farver, kan du med fordel vælge de mindre tuber. Her får du alle grundfarver, som du kan arbejde videre med på dit lærred. 

Når det er børn, som skal bruge malingen, er tuberne et praktisk produkt. Mængden passer til de små lærreder, og det er nemt at forlænge holdbarheden på produktudgaverne med det tilhørende klik-låg. 

Hvilket udstyr har jeg brug for til akrylmaling?

Når du er kunstmaler på amatør eller professionelt niveau, har du brug for andet udstyr end din maling. Der findes en række basisredskaber, som gør dit arbejde med akrylmalingen mere effektivt og mindre kompliceret. 

Dette drejer sig om:

  • Lærreder
  • Staffeli 
  • Pensler 

Du skal bruge din maling på lærreder. Dem finder du i masser af udgaver og mål. Du kan vælge helt små, kvadratiske lærreder på 15x15cm, og du kan finde de store lærreder på 50x60cm. Lærreder findes i masser af designs, så du kan vælge det snit, som passer til din arbejdsstil samt det motiv, du ønsker at udvikle. 

Kunstmaling er for mange personer langvarige processer foran lærredet. Derfor er det vigtigt, at du har styr på udstyr, som giver dig en god arbejdsstilling. Du finder staffelier til både gulv og bord. Arbejder du med lærreder under 40cm, kan staffeliet til bordet være ideelt, mens du har brug for at kunne opspænde dit store lærred forsvarligt med et gulv staffeli.

Når du skal skabe dine kunstværker, har du brug for pensler.

Det er en fordel at have pensler i forskellige størrelser. Der kan være udtryk og nuancer, som kræver små udgaver, mens du skal bruge de store til at skabe grovere træk på dit lærred. 

Med akrylmaling kan du nemt rengøre dine pensler og bruge dem hver gang, du har brug for at lade kreativiteten blomstre og finde ro og fordybelse foran lærredet. 

Find billig akrylmaling online

Maling er dyrt, og uanset om du er professionel eller amatør kunstmaler har du brug for nok maling til at skabe din malerkunst. 

Der er flere fordele ved at handle din akrylmaling på nettet:

  • Du sparer penge på din maling
  • Du kan få mængderabat og tilbud
  • Du får overblik over de mange forskellige farver
  • Du kan vælge den mængde maling, du har brug for

Når du handler på nettet, kan du hos mange forhandlere finde din kunstmaling på tilbud eller med mængderabat. Dette er en stor fordel for dig som hobby kunstmaler, da du altid har brug for at have et udvalg af farver til rådighed for at skabe din kunst. 

Du finder den vandbaserede maling i mange produktudgaver med hensyn til indhold. De mindste produkter findes i tuber med 20ml, mens de største produktudgaver er bøtter med indhold på op til 500ml. 

Fra kunstmaler til kunstmaler kan være forskellige behov for mængder. Afhængig af din malerstil kan der være basisfarver, du benytter dig mere af end andre. Her kan du spare penge ved at købe dem i stor produktudgave. 

Når du lader kreativiteten blomstre, kan du spare penge på din maling ved at benytte dig af mængderabat. Dette kan du finde på tubeprodukterne, når du handler på nettet. Dermed kan du spare penge på at få en masse forskellige farver til at udvikle din kunst med.Du finder alle basisfarver i de store produktudgaver.