Loftmaling

Loftmaling påføres

Alt du skal vide om loftmaling 

Der findes mange udgaver af maling, som henvender sig bestemte flader og elementer. Ligesom der findes gulvmaling, som er udviklet til maling af gulve, findes der loftmaling, som er beregnet til maling af lofter. 

Der er forskellige behov, som gør sig gældende, når det gælder maling af loft. Hvis du ønsker en maling, som dækker for sod, nikotin og gulnede overflader, skal du vælge produktvariant herefter. 

Herunder får du viden om de forskellige produktvarianter, så du bliver i stand til at vælge den maling, som matcher dine behov og typen af dit loft. 

Hvad er loftmaling, og hvilke produktudgaver findes der?

Maling til loft er fremstillet med særlige molekyler, som er i stand til at binde malingen mere effektivt. Dette har betydning, når du påfører malingen nedefra. Sammenlignet med vægmaling er maling til loft sværere at rengøre, da du sjældent vil få brug for at vaske dit loft.

Når det kommer til dækkeevne, har loftmaling særlige egenskaber. Når du har brug for at kamuflere gulnede lofttræværk eller kamuflere nikotin- og sodplamager, skal du vælge den rette produktudgave.

Du finder loftmaling i følgende udgaver, som du skal gøre dig overvejelser i forhold til:

  • Almindelig maling til loft
  • Loftmaling med spærre 
  • Maling til loft med glans (mat eller blank look)

Med tiden vil lofter på samme måde som vægge og gulve blive matte, og som et nyt tag, så holder malingen ikke sit udtryk for evigt. De kan blive misfarvede på grund af solen, og de kan miste elegance og glans. Har du brug for fornyelse, kan du vælge den almindelige produktudgave. 

Har du et misfarvet træværk i loftet, som enten er sodet eller gulnet som følge af tobaksrøg, har du brug en produktudgave med høj dækkeevne. Her skal du vælge spærrende maling. 

Langt de flest boligejere vælger maling til lofter med glans 5. 

Sådan vælger du den bedste loftmaling

Den bedste maling afhænger af dine behov og arbejdsopgaver. Det er individuelt, hvad den bedste maling er. 

Først og fremmest skal du vælge din maling i forhold til, om den skal være spærrende. Hvis du ønsker at kamuflere et gulnet træloft, skal du vælge loftmaling med spærre. 

Herefter kan du gå på opdagelse i de forskellige farver, som du finder malingen i. Og du kan vælge maling i forhold til, hvor glat og blank en overflade du ønsker. 

Når du vælger glansstyrke, skal du forholde dig til, hvor glansfuldt et loft du ønsker. Du kan vælge både mat og blanke produkter. Lyset fra solen vil forstærke glansen i dit loft. Det er en smagssag, om du er til et mat eller et blankt look i hjemmet.

Loftmaling med spærre for maksimal dækning

Har du visuelt generende knaster i træloftet, eller er der nikotin aflejringer, kan du spærre misfarvninger og ujævnheder af. Dette gør du med en spærrende maling. Du skal være opmærksom på, at der findes maling, som fungerer som 2-i-1 produkt samt maling, som alene fungerer som grunder (kaldet spærregrunder). 

Med de moderne og funktionelle 2-i-1 produkter, får du både en grunder (som spærrer for misfarvninger) og en slutmaling i ét produkt, så du er fri for at behandle dit loft over flere omgange for at opnå en optimal dækkeevne. 

Når du skal finde det mest funktionelle produkt, skal du gå efter de udgaver, som har en god dækkeevne samt dem, som drypper minimalt ved påføring med rulle. 

Du skal undersøge, hvilke underlag det pågældende 2-i-1 produkt kan anvendes på.

De fleste udgaver kan bruges på både træ, gips, tapet, puds, beton og væv. 

Før du begynder at male dit loft med spærrende maling, skal du vaske dit loft. Dette gør, at malingen opnår en bedre klæbeevne, så dit slutresultat bliver elegant og ensartet. 

Det er en god idé at dække gulvet i rummet af, før du sætter i gang med at male dit loft. Uanset hvor god en kvalitet din maling er i forhold til at minimere forekomsten af sprøjt, vil der være risiko for malerpletter. 

Hvilken glans skal jeg vælge på loftmaling?

Det er vigtigt, at du forholder dig til refleksion på din loftmaling. Her skal du overveje den ønskede glans i forhold til det rum, hvor loftet skal males. 

Maling bliver skaleret fra 0-100 i forhold til glans. 0 er mat, mens 100 er kraftig glans. Du skal vælge glans i forhold til dine ønsker for, hvor meget lys overfladen på loftet skal reflektere. 

Når det gælder loftmaling, anbefales det, at du vælger glans i intervallet 2-5.

Du skal være opmærksom på, at des mere mat din maling er, des sværere vil den malede overflade være at vaske ren. 

En glat overflade med glans 90 er mere blank og rengøringsvenlig end en mat overflade.

På forhånd skal du gøre dig overvejelser over dit behov for at kunne vaske dit loft. Hvis du har brug for at vaske det af fra tid til anden, skal du vælge maling med en højere glans (glans 5). 

Køb din loftmaling online og spar penge

Uanset om du har brug for en 2-i-1 spærremaling til loft, eller om du har brug for loftmaling med glans 2 eller 5, får du det bedste køb på nettet.

Det har stor betydning, at du på nettet kan skabe dig det bedste overblik over de forskellige produktudgaver, så du kan vælge den maling, som passer til dine ønsker og typen af dit loft. Til lofter skal der bruges maling i større mængder. Når du køber online, kan du finde de bedste og mest konkurrencedygtige priser. Du kan købe din rette loftmaling i bøtter på op til 10l, så du er sikker på at kunne fuldføre dit projekt med succes.