Gulvmaling

Gulvmaling
Lær at male gulvet korrekt og find billig gulvmaling online

Stor guide til køb og brug af god billig gulvmaling

Maling af gulve kan skabe værdi i hjemmet og kan være med til at friske boligen op. Før du går i gang med dit malerprojekt, skal du have styr på typen maling, så du kan udvælge dig den udgave, som giver dig det mest tilfredsstillende slutresultat. Og du skal ikke mindst have styr på klargøringsarbejdet, så du sikrer dig, at malingen får den bedste funktion. 

Herunder får du viden om de forhold, som gør dig i stand til at finde den bedste gulvmaling i forhold til dine projekter. 

Sådan vælger du den bedste gulvmaling

Du kan male gulve, som har mange forskellige materialer. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger produktudgave i forhold til materialet på det gulv, som du ønsker at male. Og samtidig skal du vælge produktudgave i forhold til, hvor meget slid dit gulv udsættes for. Dernæst skal du vælge mængde på produkt i forhold til gulvets areal. 

Når du skal vælge det bedste produkt, skal du forholde dig til følgende overvejelser:

  • Type af maling (vand-, oliebaseret eller epoxy maling)
  • Overflade (materialet på dit gulv)
  • Størrelse af produkt
  • Glans og farve

Det er vigtigt i forhold til holdbarheden af din maling, at du vælger produkt, som egner sig til en bestemt type materiale. Du finder gulvmaling til både træ, beton og puds. Hvis overfladen tidligere har været malet, skal du vælge produkt i forhold til denne type overflade.

Arealet på gulvet influerer på, hvor meget maling du har brug for. Du finder gulvmaling fra 0,9l og op til 12l. 

Endelig kan du finde malingen i forskellige udgaver med hensyn til farver og ønsker for glans.

Hvilket mærke er bedst

Man kan sagtens finde billig gulvmaling online af høj kvalitet, men det betyder ikke, at du skal købe hvad som helst. Det er generelt ikke en fantastisk ide at købe fra billige mærker, når det kommer til maling.

Hvad mener vi så med, at du sagtens kan finde god billig gulvmaling? Jo, det handler simpelthen om at finde de gode mærker på tilbud. Nogle mærker som Flügger og Beck og Jørgensen er bare kendt for høj kvalitet, når det kommer til maling, og selv disse mærker kan du typisk finde på tilbud eller med en rabatkode online.

Jotun gulvmaling eller Beckers gulvmaling er også mærker, som du sagtens kan vælge og forvente en god kvalitet. Forskellen mellem de gode og dårlige kvaliteter i malingen er blandt andet dække-evnen. Du skal ganske enkelt male flere gange for at opnå samme resultat med en billig maling fremfor eksempelvis Caparol gulvmaling.

Vand- eller oliebaseret gulvmaling?

De mest almindelige former for maling til gulv er hhv. de vand- og oliebaserede produkter. Du skal vælge den udgave, som matcher dine boligforhold. Hvis dine gulve udsættes for stort slid, er det en fordel at vælge de oliebaserede produkter. Slid kan opstå som følge af meget trafik i det pågældende rum, hvor du ønsker at male gulvet. 

Hvis ikke du har høj belastning på dine gulve, kan du nøjes med de vandbaserede produkter. I de fleste tilfælde er de vandbaserede produkter optimale til den private beboelse.

Du skal vælge glans i forhold til det rum, hvor gulvet skal males. Til gangarealer er glans 6-7 at foretrække, mens en stue gerne skal være i glans 5-7. 

Når det gælder køkken og badeværelse, kan du vælge en højere glans. Her er det optimalt med en glans omkring 10-25.

Epoxy maling for et ekstra slidstærkt gulv

Epoxy er produktbetegnelsen på en type gulvmaling, som kan klare stort slid og høj belastning. Engang blev denne maling primært brugt i virksomheder, men i dag er det ligeså populært at bruge i private beboelser. 

Udover den høje slidstyrke er det nemt og effektivt at rengøre et gulv, som er malet med epoxy maling. 

Epoxy adskiller sig fra den klassiske gulvmaling i anvendelse. Malingen består af 2 elementer – hhv. en base og en hærder. Disse 2 bestanddele skal blandes op, kort før malingen påføres dit gulv.

Sammenholdt med den almindelige maling til gulve er epoxy maling dyrere som følge af den høje kvalitet og slidstyrke. 

Et gulv som er malet med epoxy maling opretholder sin slidstyrke og elegance i mange år frem, og produktudgaven kan være det rette valg for dig, som ønsker det mest slidstærke gulv.

Sådan bruger du gulvmaling

Før du sætter i gang med at male gulvet, skal du klargøre det. Det skal du gøre i henhold til typen af materiale samt, om gulvet har været malet før. 

Hvis du har et trægulv eller et betongulv, skal du klargøre det i forhold til, om det er behandlet eller ubehandlet. 

Hvis det er ubehandlet, kan du vælge at lakere trægulvets knaster for at opnå et mere glat og ensartet slutresultat. 

Hvis træ- eller betongulvet før har været malet, skal den gamle maling slibes væk, før du vasker gulvet. 

Gulvene skal vaskes med grundrens og vaskes rent med vand bagefter. 

Uanset om dit gulv er af beton eller træ, anbefales det, at du mellemsliber gulvet, så malingen bedre kan klæbe fast, og så det opnår en længere holdbarhed.

Når du sætter i gang med at male, er det praktisk at bruge en rullespand, så du kan fordele malingen i et jævnt og ensartet lag. 

Start altid med at male kanter og lister, før du maler gulvets store flader. Det er en god idé at bruge et forlængerskaft på 1-2 meter, så du får den mest komfortable arbejdsstilling. Derudover vil forlængerskaftet gør malerprocessen mere effektiv for dig.

Du skal altid male dit gulv i dets længderetning. 
Køb den bedste gulvmaling online og spar penge
Både olie- og vandbaseret gulvmaling kan findes til mange forskellige typer af gulve. Og du finder produkterne i mange forskellige størrelser og ønsker for glans og farve, når du handler på nettet.

Det er altid en god idé at købe en større mængde maling ind, end du forventer at få brug for til dit gulvprojekt. 

På den måde er du sikker på, at du kan fuldende dit malerprojekt tilfredsstillende. Når du skal købe din gulvmaling, kan du både få praktiske og økonomiske fordele ved at handle på nettet. Her kan du finde de bedste og mest konkurrencedygtige priser. Og du kan i ro og mag få et overblik over de forskellige produktudgaver. Dermed kan du være sikker på at kunne udvælge dig den maling, som matcher dine ønsker og typen af dit gulv samtidig med, at du sparer penge.