Oliemaling

Oliemaling på gulv

Dette skal du vide om køb og brug af oliemaling

Når det kommer til at renovere boligen eller forskønne træværk, er maling uundværligt. Maling findes i 2 overordnede kategorier, som opdeles i forhold til opløsningsmiddel. Der findes de vandbaserede udgaver, og så findes der oliemaling.

Den oliebaserede maling har en række fordele, som har betydning for dig, når du er i gang med at opfriske møbler, eller når du vil skabe de bedste muligheder for at udtrykke dig kunstnerisk foran et lærred. 

Hvad er oliemaling, og hvordan bruger jeg det?

Maling baseret på olie er ideel, når du skal behandle udendørs træværk. Derudover bruges malingen også af kunstnere, som maler på lærred. I begge forbindelse har malingen unikke egenskaber.

Når det gælder behandling af træværk, er det en fordel at bruge oliebaseret maling, da den er med til at forlænge holdbarheden af træværket ved at virke vand- og smudsafvisende. 

Du kan med fordel gøre brug af følgende gode råd, når du arbejder med oliemaling:

 • Luft ud når du maler indenfor
 • Sørg for at undersøge træværket før du maler 

Hvis det er ubehandlet træværk, er det bedst at bruge grunder for at opnå en mere ensartet og glat overflade. Det er særlig vigtigt, at du undersøger, om træet før har været behandlet med vandbaseret maling, da du ikke kan bruge oliemaling ovenpå vandbaseret maling.

 • Vask træværket før du maler

Det mest elegante og tilfredsstillende resultat får du, når du først vasker dit træværk og lader det tørre igennem.

 • Vælg oliemaling i henhold til træets behov for beskyttelse

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des højere olieindhold, des bedre i stand er malingen til at yde beskyttelse. Og des længere vil tørretiden være. 

Når det kommer til de kunstneriske projekter, er oliebaseret maling et favoritprodukt hos både amatører og professionelle kunstmalere.

Den oliebaserede maling til kunstprojekter har en længere tørretid sammenholdt med vandbaseret maling. Dette gør, at du kan arbejde med skygger, former og sammensmeltning af farver og dermed blive i stand til at skabe helt enestående kunstværker.

Oliemaling til behandling af beskadiget træværk

Typisk bruges oliemaling til beskadiget træværk. Dette er fordi, denne type maling er i stand til at trænge dybt ind i det beskadiget træ. Her vil terpentinen samt olien virke svampedræbende. 

Brugen af malingen kan i denne forbindelse være med til at forlænge holdbarheden af dine havemøbler eller rækværk.

Oliemaling har i denne forbindelse nogle helt særlige egenskaber:

 • Egner sig til sårbar eller ødelagt træværk som er ødelagt af svampe
 • Effektiv tørretid (afhængig af fugtigheden i vejrforholdene)
 • Giver bedre beskyttelse til dit træværk sammenholdt med vandbaseret maling

Når du er i gang med renoverings- eller vedligeholdsprojekter af træværk, har du brug for oliebaseret maling. Du kan bruge malingen til både indendørsprojekter samt udendørsopgaver. Det er vigtigt, at du vælger produktvariant i forhold til anvendelsesformålet. 

Uanset om du bruger malingen indenfor eller udendørs, vil den have en hurtigtørrende effekt. Dermed kan du effektivt forskønne dit træværk. Det er vigtigt, at du lufter ud, når du bruger malingen indenfor.

I fugtigt vejr vil tørretiden være kortest, da terpentin fordamper hurtigere end vand.

Uanset om dit træværk er beskadiget eller ej, er den oliebaseret maling med til at vedligeholde træværk.

Oliemaling til kunst på lærred

Til kunstmaling anvendes enten oliebaseret maling eller akrylmaling. Uanset om du er nybegynder, eller erfaring med at udtrykke dig på lærreder, kan du få gode oplevelser i din maleproces, når du bruger oliemaling. 

Malingen har nogle unikke egenskaber, som har stor betydning for din kunstneriske frihed:

 • Ideel når du arbejder med store lærreder
 • Perfekt til at skabe enestående farvespil 
 • Langsom tørretid og god dækkeevne
 • Findes i forskellige produktudgaver med hensyn til mængder

Malingen har egenskaber, som tillader dig at skabe imponerende farvespil og skyggebelægninger. Som kunstmalerprodukt vil oliebaseret maling have en længere tørretid end akrylmaling. Dermed kan du arbejde med baggrunde i lang tid for at skabe de ønskede spil og nuanceovergange. Eller du kan arbejde i længere tid på et bestemt sted på lærredet.

Oliemaseret malinger er det foretrukne valg, når du går op i dine malerier og holder af at arbejde med farvespil. 

Afhængig af hvor ambitiøs du er med din kunst, kan du vælge produktudgaver, som matcher dine behov. Du kan finde de praktiske samlepakker med tuber på 12ml i forskellige basisfarver, og du kan få malingen i bøtter på 100ml. 

Spar penge ved at købe oliemaling i sæt og store bøtter online 
Uanset om det er til hobby formål, eller du har brug for oliebaseret maling til praktiske arbejdsopgaver, kan du spare mange penge ved at købe dine produkter på nettet.

Når du vil opfriske havemøblerne eller give rækværket nyt liv, har du brug for maling i store mængder. 

Maling er for de fleste mennesker en relativ stor udgift, og derfor er betydningsfuldt, at du kan handle oliemaling på nettet og spare penge. 

Som kunstmaler er det vigtigt at have et stort udvalg af farver, så du kan udfolde dig kreativt. Dette kan du komme til, når du handler din oliebaseret maling på nettet. Her finder du de funktionelle pakninger med malingen i tuber, som findes i en lang række forskellige farver. 

På nettet får du et totaloverblik over de mange forskellige produktudgaver og farver, som du finder i forhold til oliebaseret maling. Det er afgørende for holdbarheden samt din tilfredshed med slutresultatet, at du vælger oliebaseret maling i henhold til dine opgaver samt omfanget af dem.