Træmaling

Komplet guide om træmaling og brugen af det

Med tiden bliver træværk slidt og udtryksløst. Når du vil opfriske og give dit træværk nyt liv, har du brug for træmaling.

Der findes 2 overordnede produktudgaver, som henvender sig til hhv. indendørs brug og udendørs brug. Det er vigtigt, at du vælger maling i forhold til formål samt trætype. 

Herunder bliver du guidet frem til at kunne udvælge dig den maling, som kan friske dit træværk op, så det bliver som nyt, og du får gode råd om brugen af malingen.

Køb billig træmaling fra kendte mærker

Det kan være en stor fordel at finde din træmaling online, da der ofte kan være penge at spare. På en del webshops kan du købe din favoritmaling billigt, hvadenten det er Junckers træmaling. Herunder kan du se nogle af de kende mærker, hvor du kan være heldig af finde en god rabatkode til.

  • Jotun træmaling
  • Junckers træmaling
  • Beck og Jørgensen træmaling
  • Beckers træmaling
  • Caparol træmaling

Det er bare med at søge de rigtige steder, og eventuelt prøve at søge på Google på eksempelvis Flügger rabatkode eller et af de andre mærker efterfulgt af tilbud eller rabatkoder. Så skulle det være muligt at finde en webshops der sælger træmaling fra netop dit favoritmærke online til en billig pris.

Hvad er træmaling, og hvad kan det bruges til?

Træmaling bruges til både kreative renoveringsprojekter samt til arbejdsopgaver, hvor formålet er vedligehold. Det kan bruges til træværk både inde i og udenfor boligen.

Til havemøblerne kan malingen give træet nyt liv, og det kan få dig til at få helt nye havemøbler. 

Til fodlisterne inde i bolig eller til dørkarmene eller køkkenskabene, kan malingen vedligeholde træet og være med til at gøre karme og lister mere modstandsdygtige overfor hverdagens slid. 

Maling til træ er kendetegnet ved at have en høj glans, og at det gør træ mere slidstærkt. Det er nemt at tørre møbler og karme af, når det er blevet behandlet med malingen.

Maling til træ har betydningsfulde egenskaber, som har betydning for din økonomi. Når du behandler dit udendørs træværk med malingen, beskytter du det samtidig mod rust, så du kan få glæde af en elegant carport eller opfrisket møbelsæt i flere år.

Til indendørs brug har malingen den fordel, at det er i stand til at give udfyldning. Dermed opnår du mere ensartede og blanke overflader i hjemmet, som er både elegante og nemmere at rengøre. 

Malingen fås i mange farver, så du kan vælge dig den produktudgave, som passer til dit træ samt dine ønsker for udtryk.

Vælg træmaling i henhold til dine projekter

Træmaling findes i mange forskellige produktudgaver og varianter med hensyn til farve og glans. 

Du finder de mindste bøtter med et indhold på 0,75l, mens du til de større projekter skal gå efter de store bøtter med et indhold på op til 2,5l. 

Du skal vælge mængde på produkt i henhold til dine behov. Og du skal vælge produktudgave i forhold til, hvor træet befinder sig. 

Når du skal vælge den bedste maling til dine projekter, skal du vælge produktudgave i henhold til følgende kategorier:

  • Indendørs træmaling
  • Udendørs træmaling 

Den udendørs variant henvender sig til de fleste havemøbelsæt.

Det er vigtigt, at du vælger produktudgave i forhold anvendelsesformål. De 2 produktvarianter er fremstillet med egenskaber, som enten kommer til udtryk indenfor eller udenfor.

Når du vælger produktudgave, som passer til dit formål med behandling af træ, får du det mest tilfredsstillende og holdbare slutresultat.

Når det gælder om at udvælge dig den rette variant til indendørs brug, skal du kende til typen af dit træværk. Malingen henvender sig til forskellige træsorter, og det vil altid stå oplyst i hver enkelt produktbeskrivelse, hvilke træsorter den pågældende maling henvender sig til.

Det er særligt, hvis du har unikke møbler i en speciel træsort, at du skal vælge en specialudgave af malingen. Dette gælder blandt andet teak, mahogni og palisander. 

Sådan bruger du træmaling

Selvom det at bruge malingen foregår nemt og ubesværet, kræver det lidt tid og kræfter at få klargjort dit træ.

Ét er at have valgt den helt rette produktvariant af malingen, noget andet er at bruge det, så du bliver tilfreds med resultatet. Der er forskel på, hvordan du bruger din træmaling afhængig af typen af træ, som skal behandles. Hvis træet er beskidt, skal det renses, og hvis det er malet, skal det slibes. Og skal du arbejdet på ubehandlet træ, skal det have grunder.

Det er vigtigt, at du investerer tid til forarbejdet med at klargøre træet, før det males. Det giver et smukkere og mere holdbart resultat.

Træværket skal først og fremmest renses grundigt med rengøringsmiddel, som egner sig til formålet. Grundrens er med til at fjerne skidt og støv, så malingen får en bedre klæbeevne. Når rengøringen er færdig, skal træet tørre helt, før du må begynde at male.

Hvis du vil behandle malet træværk, skal den gamle maling fjernes først. Dette gør du mest effektivt ved at slibe den gamle maling væk. Det kan tage tid at få det hele slebet af, men til gengæld bliver dit færdige resultat meget mere smukt, når du bruger tid på klargøringsarbejdet. 

Når du vil male på ubehandlet træ, skal det først males med grunder, så det færdige resultat bliver elegant og ensartet. 

Når du bruger din træmaling, skal du male med lange og bløde strøg, og du skal altid følge træets årer. 

Spar penge ved at købe træmaling på tilbud online

Når du skal købe maling til træværk, er det både økonomisk og praktisk at handle på nettet. Her kan du finde det største produktudvalg, så du kan finde den maling, som i mængde og farve passer til dine arbejdsopgaver.

Til de store projekter skal der bruges en stor mængde maling, og her er det en fordel at handle på nettet, hvor du kan finde produktudgaver på tilbud. 

Når du handler online, kan du i ro og mag overveje, hvilket produkt og hvilken udgave du skal bruge. Det er en fordel for dig, at du kan undersøge de mange forskellige produkter, som findes i kategorierne for både indendørs- og udendørs træmaling. Her kan du læse produktspecifikationerne og læse nærmere om, hvilken type af træværk det pågældende produkt egner sig til. Dermed kan du få succes med dit malerarbejde.