Blog

Elektriker

Find en kompetent elektriker til dit byggeri

Hvis du er på jagt efter et godt tilbud på maling, er det muligvis fordi, at du er i gang med en større renovering derhjemme. Det kan selvfølgelig også være fordi, at du lige har bygget nyt, og det snart er tid til at male. Uanset hvilken af årsagerne det drejer sig om, kan du meget vel stå i en situation, hvor du også har brug for en kompetent elektriker.

Det er nemlig en elektriker, der kan hjælpe dig med alle dine elinstallationer i hjemmet. Faktisk findes der også flere elinstallationer, hvor det er et krav, at du får en elektriker til at udføre opgaverne. Læs med videre, hvis du vil blive klogere på, hvordan en elektriker kan hjælpe dig.

Disse opgaver kræver en autoriseret elektriker

Som nævnt findes der flere opgaver, som du skal have en autoriseret elektriker til at løse for dig. Det drejer sig blandt andet om følgende opgaver:

  • Hvis du skal have opsat halogenlamper, og du ikke har købt en samlet pakkeløsning
  • Hvis du skal have installeret eller udskiftet stikkontakter, der befinder sig udendørs
  • Hvis du skal have installeret eller udskiftet afbrydere, der befinder sig udendørs
  • Hvis du skal have trukket kabler til nye installationer
  • Hvis du skal have monteret nye stikkontakter
  • Hvis du skal have foretaget nogen form for ændringer af faste installationer, der er på mere end 250V
  • Hvis du skal have foretaget en opgave i din målertavle
  • Hvis du skal have foretaget en opgave i din gruppetavle

Disse opgaver kan nemlig være potentielt livsfarlige, hvis de ikke bliver udført korrekt. Derfor er du lovmæssigt forpligtet til at kontakte en autoriseret elektriker. Ligesådan bør du også altid overlade dine el-opgaver til en autoriseret elektriker, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du selv kan løse dem.

Elinstallationer og vådrum

Vand er strømledende. Det har du nok allerede lært i fysiktimen, dengang du gik i folkeskolen. Derfor gælder der også specielle regler, når du skal have foretaget elinstallationer i et såkaldt vådrum. Et vådrum er et rum med meget fugt – for eksempel dit badeværelse.

Når du skal have foretaget elinstallationer i denne slags rum, gælder der nogle særlige regler. Reglerne varierer efter, hvor på badeværelset installationen skal være. Hvis du er det i mindste i tvivl om reglerne, bør du overlade opgaven til en autoriseret elektriker.

Sådan finder du den rette elektriker

Der findes mange elektrikere på markedet, og derfor kan det også godt virke som lidt af en opgave at finde den helt rette.

For det første er det vigtigt, at du finder en uddannet elektriker, der er autoriseret. Det er nemlig din garanti for, at vedkommende ved, hvad han eller hun foretager sig.

Derudover er det også vigtigt, at du føler, at du har en god kommunikation med elektrikeren. I skal begge to være på bølgelængde – det giver de klart bedste resultater. Hvis du leder efter en elektriker, der lever op til alle disse kriterier, kan du med fordel vælge Fjordens El.