Blog

Soveværelse

Indretning af dit soveværelse – Dette skal du tænke over

Er du klar til at give dit soveværelse den helt store tur? Så er der nogle forskellige ting, du med fordel kan tænke lidt nærmere over. Dette kan du blive klogere på i guiden her.

I denne guide kommer vi omkring valg af maling (farve), seng, sengetøj samt dyner og puder. Dette er alle ting, som kan have stor påvirkning på soveværelsets udtryk såvel som din liggekomfort. Sidstnævnte betyder naturligvis også noget for din søvn.

Vi mennesker bruger en stor del af livet på at sove. Faktisk skal de fleste af os helst have 7-9 timers søvn hver nat. Derfor er det værd at tænke en ekstra gang over, hvordan du indretter dette rum, hvor du nu engang kommer til at tilbringe mange timer af dit liv.

Valg af farve til væggene

Inden du fylder dit soveværelse op med møbler, er det naturligvis en god idé at sikre dig, at malingen sidder lige i skabet.

Ved maling af et soveværelse er det relevant at have i baghovedet, at det er et rum, som skal være rart at sove i. Farver påvirker os nemlig på forskellige vis.

Undgå i særdeleshed stærke farver såsom rød. Rød er en farve, som i særdeleshed er forbundet med fare og stress. Derfor er det ikke lige det mest oplagte farvevalg til det rum, du jo for mestendels skal kunne slappe af i.

Omvendt er nogle gode bud på farver hvid og lysegrøn. Hvid er en farve, man aldrig går galt i byen med, og den passer derfor også helt fint til et soveværelse. Lysegrøn giver et afslappet udtryk, så hvis du ikke er så meget til den ellers altid sikre hvide, kunne den være et fint alternativ.

Valg af seng

Sengen er nok for manges vedkommende det første vi tænker på, når vi tænker soveværelse. Netop hvad sengen angår, er der mange ting, du bør tænke over. Vi kommer i afsnittet her ikke til at pege på konkrete senge. Derimod kan du se nogle af de mange gode valgmuligheder på hjemmesiden HerligtHjem.

Hvad vi derimod kan tale om er nogle af de forskellige typer af senge, der findes. I denne forbindelse er det særligt relevante at nævne tre: Nemlig kontinentalsengen, elevationssengen og boxmadrassen.

Boxmadrassen er den mest enkle sengeløsning af de tre. Her får du en madras, som er monteret på en fast ramme, der således kan monteres ben eller meder direkte på. Med til boxmadrassen følger der ofte en topmadras. Og gør der ikke, bør du nok overveje kraftigt at købe én med, da boxmadrassen alene typisk vil føles ret hård at ligge på.

Kontinentalsengen minder på mange måder om boxmadrassen. Foruden boxmadras og topmadras får du dog her også en springmadras til midten. Springmadrassen betyder, at kontinentalsengen kan siges at have lidt flere tangenter at spille på.

Sidst men ikke mindst har vi elevationssengen. En elevationsseng adskiller sig fra en almindelig seng ved, at den kan hæves og sænkes. Hermed kan du finde den helt korrekte liggeposition, hvilket særligt kan være en fordel, hvis du har særlige behov.

Hvilken af de tre løsninger du bør vælge afhænger fuldt og holdent af dine præferencer og behov. Og måske også lidt af din pengepung da særligt boxmadrassen ofte vil kunne findes til en billigere pris sammenlignet med de to andre sengetyper.

Dyner og puder

Din dyne og pude har naturligvis også stor betydning for din liggeoplevelse – og derved sandsynligvis også for din søvn.

Hvad dynen angår, er det vigtigt at få valgt en variant, som passer til årstiden. Dyner kommer i sommer-, vinter- og helårs-varianter. Har du det for koldt eller for varmt, når du skal sove, kan det således være en fordel at overveje, om det er dynen, der skal skiftes.

En særlig dyne det er værd at få nævnt er kugledynen (også kaldet tyngdedyne). Her får du en dyne med mere vægt end en traditionel dyne. Dette gør, at mange oplever, at de har lettere ved at slappe af, når de sover med den.

Hvad puden angår, kan du med fordel overveje, hvor høj den skal være. Højden bør i særdeleshed bestemmes ud fra din foretrukne liggeposition. Foretrækker du eksempelvis at sove på maven, kan det være en fordel med en relativt lav pude, da du hermed generelt set nemmere vil kunne holde en sund liggeposition.

Sengetøj

Sidst men ikke mindst er det værd at nå omkring sengetøjet. Der er ingen tvivl om, at sengetøj har en æstetisk funktion. Men faktisk kan der også være ganske stor forskel på, hvor behageligt sengetøjet er at ligge på.

Foretrækker du eksempelvis en silkeblød liggeoplevelse? Så kan det – foruden sengetøj i silke, naturligvis – også være værd at se på sengetøj, som er fremstillet af bambus. Bambus-sengetøj kan typisk fås til en ganske rimelig pris og med materialet, kan du opnå en fantastisk høj grad af blødhed.