Blog

Det store renoveringsprojekt

Der kan være mange ting der skal planlægges når man skal renovere sit hus. Har du valgt at købe en gammel villa velvidende at alt nok skal rives ned og startes på ny, så er det bare med at komme i gang med at kigge på de forskellige opgaver der skal tæskes igennem snart.

Her skal du starte, når du vælger at lave gammelt til nyt

Det kan være noget af et projekt at gøre det. At købe en gammel villa for derefter at rive alt ned indvendig og starte fra ny. Men nogle gange finder man bare den perfekte beliggenhed og ofte er der faktisk penge at spare ved at købe en gammel faldefærdig villa, for derefter netop at starte fra scratch med den.

Uanset hvad grunden er, vil du stå overfor et projekt der til en start kommer til at generere en hulens masse affald. Mange vælger at anskaffe en åben container, hvor der kan smides murbrokker og lignende i løbende i stedet for at skulle stå med molboarbejdet.

Anskaf en container til affald

Den åbne container kan fragtes med en kroghejsevogn og kan stå i forhaven eller et andet sted tæt på hvor murbrokkerne kan komme let hen. Når alt er rykket ned indvendig, kan kroghejsevognen fragte containeren væk igen, for så starter den næste proces i projekt villa fra scratch.

Nu skal der sikkert lægges gulvvarme ind og cementeres et nyt gulv. Der skal kigges på ruminddelingen. Skal der sættes en væg op nogle steder og er alle vægge der skulle fjernet blevet fjernet inden murbrokkerne blev fragtet væk? For ellers skal det lige klares.

Måske du overtog et hus med fladt tag men har efterfølgende søgt om at få lov til at lave høj rejs i stedet, så du kunne få sø-udsigten med fra dit hus. Sådanne voldsomme ændringer i bygningens konstruktion kræver højest sandsynlig at det bliver godkendt først, så her skal du altså ikke starte på noget, før du har fået et grønt lys.

Fra fladt tag til tag med høj rejsning

Hvis du skal have lavet høj rejsning på taget, vil du sikkert gå fra 1 plan til 2 plan. Du kan derfor med fordel bygge en midlertidig trappe der fører op til dit næste plan. Heroppe vil du skulle have spær, lægter osv. stykket rigtigt sammen og det kan for de fleste være en af de opgaver, hvor de får nogle professionelle tømrer indover.

Når taget er blevet lukket, kan der slappes lidt mere af i forhold til om det danske vejr skulle gå hen og skylle ned over byggeprojektet. Har man sat en tømrer med god erfaring på opgaven med taget, kan man slappe af i de dage det tager at få lukket af.

Der skal isoleres og der skal dampspærre. Måske du vælger at lukke væggene af med gipsplader, som så skal spartles, slibes, fuldspartles og slibes, grundes og males før de står nogenlunde som de skal. Har du stadig nogle vægge i mursten stående, hvilket er ret sandsynligt, da der er nogle der vil være bærende, skal de også have en tur. Det var lidt om den grove del af et renoveringsprojekt.