Blog

Vælg det rigtige materiale til dine vinduer

Et af de mange valg, som man skal træffe, når man vælger nye vinduer, er valget af materiale. Der findes et hav af diverse muligheder, når det kommer til vinduer og materialevalg. Du kan for eksempel vælge vinduer lavet af træ, træ med alu-beklædning, plast, aluminium og meget andet. Når du vælger vinduer, handler det altså ikke blot om pris og energieffektivitet. Valget af materialet kan også give dit hus et helt andet look. Derudover spiller valg af materiale også en kæmpe rolle, når det kommer til vedligeholdelse. Vinduer ændrer sig med tiden, og nogle materialer kræver lidt mere pleje, end andre gør. Selvom du måske ikke lige er klar over det, har valg af vinduer måske betydning for næste generation. Derfor skal valget af vinduer være gennemtænkt.

Trævinduer

I Danmark bruger vi i høj grad vinduer lavet af træ. Dette skyldes en lang tradition af mange danske producenter, som laver trævinduer. Træ er et relativt billigt materiale, og kvaliteten af træet kan variere enormt meget. Træ er et af de materialer, som kræver ret meget vedligeholdelse, fordi det ofte skal males eller have en gang olie. Dette kan blive lidt dyrt i længden. Især hvis man bor et sted med meget vind som for eksempel ved kysten. Trævinduer kan også fås med en udvendig alu-beklædning, hvor der egentlig er tale om et almindeligt trævindue, men hvor den ydre karm og ramme er beklædt med aluminium. På denne måde er vinduet bedre beskyttet og behøver derfor ikke så meget vedligeholdelse og pleje. Er du på udkig efter et billigt vindue, hvad enten det er af træ eller ej, så tjek disse tilbud på vinduer ud.

Træ/alu eller plastvinduer?

Der findes også vinduer, som ikke er af træ. For eksempel kan du få vinduer med plastprofiler. Disse er et godt alternativ til vinduer af træ, og de skal hverken males eller plejes lige så meget som trævinduerne. Derudover har vinduer med plastprofiler en god isolering, og de er heller ikke så dyre. Vinduer fås også i aluminium, hvilket er et ekstremt stabilt og sikkert materiale. Aluminium kræver næsten ingen vedligeholdelse, og i dag er sådanne vinduer enormt energieffektive, fordi de har gode isoleringsegenskaber. Dermed holder man omkostningerne nede ved køb af vinduer i aluminium, og materialet er også bæredygtigt, da det kan genanvendes. Selv efter flere års brug kan man bruge materialet igen og igen. Men uanset hvad, skal du selvfølgelig vælge et materiale, som passer til dine behov.