Blog

Rumtegning

Derfor skal du overveje at få lavet en el-renovering før du får malet om

Dårlige og gamle elinstallationer er en almindelig årsag til brand. I gamle huse kan det derfor være værd at udskifte alt gammelt el til nyt. En el-renovering kræver en meget dygtig og professionel tekniker, fordi der er risici omkring el. Læs mere om el-renovering her og hvorfor det er smart at få lavet en el-renovering før man går i gang med den store renovering eller maleropgave. 

Hvor vigtigt er el for dit hjem?

Hvis du ejer et hus, som er mere end 50 år gammelt, kan det være meget smart at sørge for et el eftersyn inden den store renovering med maling osv. går i gang, specielt hvis dit elektriske system aldrig er blevet udskiftet. En el-renovering kan dog koste lidt penge, men er prisen værd, hvis man ser på risiciene, som stiger med årene, hvis du bare lader det være som det er. 

Hvornår er det mest praktisk at få en el-renovering lavet

Det er væsentligt billigere for dig, om ikke mindst praktisk at lave en el-renovering før du renoverer og maler. For at få et flot slutresultat efter en el-renovering, så skal kablerne fræses ind i væggene og det ville give dobbelt arbejde i forhold til maling af vægge, hvis du skal gøre de to gange, før el-renovering og igen efter el-renoveringen.

Du kan selvfølgelig også vælge at få dit nye el-system (kabler osv.) placeret i kabelbakker, men det vil aldrig blive et lige så flot resultat som hvis du fræser ledningerne ind i væggen. De færreste af os synes at kabler og kabelpakker er flotte at se på. 

Kan jeg få hjælp med både malerarbejde og el-renovering et og samme stede?

Ja, det findes firmer der tilbyder at hjælpe privatpersoner og erhverv, som hovedentreprenører (dvs. de gør arbejder for dig med at ind leje forskellige firmaer), eller så findes det firmaer som Norh, Norh entreprise kan nemlig stå for hele el-renoveringen samt maler og tømrerarbejde efterfølgende, da de både har en ansat maler og en ansat tømrer i firmaet. Du kan læse mere om Norh her.