Blog

Sådan opnår du den minimalistiske stil

Minimalisme er exceptionelt populært og oppe i tiden. Her kan du læse om tips og hjælp til hvordan du selv opnår den stilede, enkle og helt stramme minimalistiske stil, i boligen og i hjemmet. Du kan både gå all in på minimalismen eller gradbøje stilen og gøre den til din egen. Dit hjem og bolig skal først og fremmest bære præg af dig som menneske. 

Hvis du er på udkig efter materialer til renovering og du gerne vil ændre på din boligs udtryk, kan du finde alt om vinduer og døre Hos JNA, hvor du desuden også støtter en god sag ved at handle.  

Til dig der slet ikke ved hvad den minimalistiske stil går ud på, så får du lige en forklaring. Minimalisme er en stilart som særligt strømmede til omkring 1960’erne. Som udgangspunkt var det særligt en stil indenfor litteratur og forskellige kunstarter. Heriblandt billedkunst, installationskunst og skulptur. Med tiden er stilarten også blevet overført til boligindretning og som en helt særlig måde at leve livet på.  

Det enkle liv og den simple stil 

Minimalismen er i det tyvende århundrede blevet mere og mere populær i Danmark. Konceptet minimalisme er kort sagt baseret på det enkle. Stilen stammer i tiden fra asien men er nu meget populær i norden. Når man skal indrette minimalistisk, skal man tænke “less is more”. Det vil sige at stramme linjer, enkle motiver og neutrale farver er vejen frem. Princippet er nemlig at gøre op med elementer som fylder unødvendigt og tillade plads til færre men vigtige elementer.  

Hvis man vil indrette en minimalistisk bolig, er disse særlige kendetegn som man kan overveje om man vil inkludere i sit eget hjem: 

  • Udnyttelse af lyset. En minimalistisk bolig har altså ofte store vinduer som er praktisk vendt i forhold til solen. På den måde tillader man mest mulig lys ind i hjemmet, og der er brug for færre lamper.  
  • Rene linjer og geometriske former. 
  • Gennemgående farver og teksturer som er milde, neutrale og simple. Princippet er også at øjnene skal slappe af når hjemmet betragtes både ude og indefra. 
  • Håndværk af god og ordentlig kvalitet.  
  • Alle møbler skal have en funktion. Har et møbel ikke anden funktion end at være til pynt, smider minimalisten ud, til genbrug eller videregiver.  

Minimalt forbrug, kvalitet frem for kvantitet 

Den minimalistiske livsstil bygger på få items af høj kvalitet. På den måde reducerer man mængden af impulskøb, og overflod af ubrugelige ting i hjemmet. Stilen skal være gennemgående igennem hele hjemmet.  

Som minimalist værdsætter man altså kvalitet i essentielle hverdags items, bolig, tøj osv. Her vendes fokus væk fra den mentalitet som i minimalistens øjne virker grådig, og mennesket som er “mere, mere, mere” indstillet. Minimalisten vurderer hele tiden livet og overvejer om hvorvidt noget er virkelig værdifuldt eller om det kan undværes.  

Minimalismen er måske nok blevet så populær i det tyvende århundrede netop fordi at det materialistiske behov og forbrug er højere end nogensinde. At leve minimalistisk er nemlig også indstillingen på at forenkle og simplificere livet. Således at de kerneelementer som er vigtige kommer til sin fulde ret.  

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *