Blog

Sådan sætter du savsmuldstapet op

Har du lige købt nyt hjem, eller har du bare besluttet dig for renovere dit nuværende? Så kan det være, at du overvejer at bruge savsmuldstapet på væggene. Denne klassiker er populær og giver en hyggelig struktur. Det er muligt at lære at gøre det selv, men du har også muligheden for at få en professionel til at hjælpe, så du ved, det bliver gjort rigtigt.

Perfekt opsætning af tapet

Opsætning af tapet kan godt være udfordrende, hvis man kaster sig ud i at gøre det selv. Væggene skal gøres klar på den rette måde, og man skal være meget præcis med opsætningen, hvis det skal blive et flot resultat uden fejl. Skæve tapeter kan være meget synlige og give et rodet udseende. Hvis du ikke føler dig sikker på dine egne evner til at sætte tapet op, kan det derfor være en god idé at søge hjælp. 

En professionel som for eksempel en maler ved præcis, hvad det kræver at få tapet sat op korrekt. Ved at hyre en professionel kan du altså være sikker på, at resultatet bliver så perfekt som muligt med lige tapet, der sidder helt rigtigt.

Føler du dig til gengæld sikker på dine evner, er det selvfølgelig helt fint at gøre det selv. Sæt savsmuldstapet op selv eller med professionel hjælp og få din bolig til at se flot og hyggelig ud.

Lær at gøre det selv

Selv hvis du ikke har gjort det før, kan det godt lade sig gøre at lære at sætte savsmuldstapet op selv. Hvis du har mod på udfordringen og ikke gider at få professionel hjælp er dette helt sikkert noget, du bare skal kaste dig ud i.

Det er dog en god idé at bruge noget tid på at lære mere om det, inden du går i gang. Det er nemlig vigtigt, at væggene er gjort klar, og det er ikke så godt at komme i gang med at sætte tapetet op inden den forberende arbejde er gjort. Brug derfor noget tid på at læse om det på nettet. Det kan også være en god idé at se videoer, da det kan give en endnu bedre indsigt i, hvordan man helt praktisk skal bære sig ad.

Prikken over i’et i indretningen

Tapet er noget, mange måske ikke tænker over i deres indretning, men det kan i virkeligheden være med til at runde det hele af og få indretningen til at se ekstra tjekket ud. Med savsmuldstapet skaber man et hyggeligt og lidt mere råt look, da væggene får noget struktur. Det kan passe rigtig godt ind i mange indretningsstile, og man kan selv vælge, hvilken farve det skal males. 

Stuen er for eksempel et oplagt sted at bruge savsmuldstapet, da det giver lidt ekstra indhold til indretningen. Også soveværelset, der ofte kan virke lidt karakterløst, kan være et godt valg til savsmuldtapetet, for at gøre det mere interessant. Men i virkeligheden kan savsmuldstapetet bruges i hele hjemmet, og dette giver et flot udtryk, der virker som en rød tråd for hele boligen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *