Blog

Tapeter giver sjæl til rummet

Tapeter er den helt store nye trend, og det er hovedsageligt fordi det har en helt særlig egenskab. Tapeter giver sjæl til rummet og lader dig introducere farver og teksturer på en helt anden måde, end med maling. Her kan du læse mere om, hvordan tapetet har været trendy gennem tiden og hvordan du kan bruge forskellige tapeter i dit hjem, for at friske op og give sjæl til et rum.

Har tapeter været trendy før?

Svaret er et stort rungende ja! Tapeter har været trendy af og på gennem flere århundreder. Det er på den måde ingen ny trend, men at den er på vej frem igen nu, skyldes måske også, at vi lige nu er i et trendbillede, der vi dyrker det autentiske og det lidt nostalgiske. En anden ting der gør tapeter trendy lige nu, er at minimalismen i stor grad er på vej ud. Vi har ret og slet brug for noget der kan slette mindet om alle de hvide vægge, og hvad er vel bedre til det, end smukke tapeter?

På 1700-tallet var tapeter faktisk det helt store, både i orienten og i Europa. Du har helt sikkert set visuelt æstetiske filmer som Marie Antoinette, der sarte, småblomstrede tapeter florerer i stor stil på Versailles. På 1800-tallet bliver kunstneren William Morris, fra Arts & Crafts bevægelsen i England, kendt for sine blomstrede tapeter. Dette er en type tapet der stadig produceres i dag og som er blevet ekstremt populære igen nu. I 1920erne, 30erne og 40erne, var det tapeter med orientalske temaer, der hittede stort.

Særlig blomstertapeter og tapeter med naturtema, var populære, og det er de også blevet igen nu. Det er nok et forsøg på at fjerne det sterile, og få naturen ind i vores hjem igen.

Giv sjæl til dit hjem

En anden faktor der gør at tapeter er så i trendbilledet lige nu, er personlig stil. Vi vil gerne alle sammen bo helt unikt, og når man vælger et bestemt tapet, så bidrager det til at sætte særpræg på et rum, på en måde som maling bare kan drømme om. Det giver en helt særlig følelse, enten af nostalgi, ro eller varme, og det er det vi søger i et hjem lige nu. Tapeter opfylder med andre ord et behov lige nu, som vi gerne vil fylde minimalismen med. På https://www.nicetapet.dk/tapeter, kan du finde et fantastisk udvalg af tapeter der er trendy lige nu.

Tapeter giver nemlig sjæl til et hjem, fordi det både er tekstur og farve. Tænk bare på småblomstrede tapeter i et let og luftigt sommerhus, det sætter umiddelbart en stemning og transporterer dig til et mood, som du ønsker at være i. Det er dette du skal tænke på, når du vælger det tapet, der skal passe ind i din bolig. Hvilken stemning vil du have? Hvilke farver vil du introducere? Når du tænker over det, er du garanteret at få et smukt resultat. Tapeter er en nem og effektiv måde at transformere et rum totalt. Der skal intet til, så er minimalismen væk, og du har et rum med både stemning og personligt præg.