Blog

5 gode råd inden du starter maler-projektet

Det er ikke svært at male, men der er alligevel nogle ting du kan have skrevet bag øret før et malerprojekt for at skabe bedre og flottere resultater som du også selv vil blive glad for at se når du er helt færdig med projektet. Her får du 5 af de bedste råd med på vejen, som er gode at kende til inden at det hele går løs.

Find den rigtige slags maling online

At male er i sig selv ikke svært, men der er dog nogle ting der kan sikre dig det flotte resultat og som er med til at gøre dit maler-projekt til en succes. Vi ridser her de 5 mest væsentlige råd op for dig, men mon ikke du selv kommer i tanke om nogle undervejs også.

Første råd du får med på vejen, er at det er vigtigt ikke at være ligeglad med hvilken maling du køber, hvis du altså vil være sikker på at se det resultat du håber på. Der findes maling i alle mulige slags. Først og fremmest er der tale om indendørs- og udendørsmaling, men det er også vigtigt at have det for øje at der kan være tale om et behov for vådrumsmaling, hvis det f.eks. er på badeværelset du vil skabe underværker.

Køb maling og tilbehør online og få nogle fordele herved frem for hvis du tager afsted til din fysiske farvehandler. Det andet råd handler nemlig om at spare hvor du kan, for maling er ikke billigt og hvis der kan være tale om at spare tid på transport til og fra en fysisk butik samtidig med at der ofte er billigere priser at finde online, så er det i hvert fald med til at gøre hele projektet sjovere for de fleste.

Afdækning og udluftning virker som overflødig fornuft, men skal ikke undervurderes

Som det tredje råd er det godt ej at glemme vigtigheden bag et perfekt afdækket område. Hvis du ikke har erfaring med at male og du skal male op til nogle kanter, så vil malertapen være din ven i hele projektet og uanset hvad så er det også en god idé at have afdækket alle gulvene. Gør det gerne før du overhovedet åbner en malerspand. Når man først er i gang med at male, er det træls at skulle til at stoppe den proces for at afdække yderligere.

Et fjerde råd er at du skal sørge for god udluftning. Der kan sagtens købes maling der er bedre både for indånding og klimaet end andet, men det er stadig godt at kunne skabe noget hurtigt udluftning når du maler indendørs. Her kommer vi direkte over i det femte råd, som handler om temperaturer under maling.

Det er nemlig vigtigt at du sørger for at der hverken er for koldt eller for varmt når du skal male, hvis du vil sikre dig de bedste resultater. Har et rum en stuetemperatur, er det helt perfekt. Selvfølgelig kan der være tale om at det enten er koldere eller varmere end stuetemperatur, men så er det her vigtigt at være opmærksom på at tørretid og muligheden for strøgfri påføring kan være en anden.