Blog

Maling til fastelavnstønder i træ

Endnu flere festlige begivenheder nærmer sig, og denne gang er det fastelavn der står for døren. En festlig og mindefuld dag til særligt glæde for de små, hvor humørfyldt udklædning, ris og rasling samt den velkendte tøndeslagning gør sig gældende. Her er der mulighed for at udfolde sin kreativitet på sit højeste, og ellers blot gå i krig med alt fra klip til syning, maling og bagning. Læs med i denne artikel hvor vi klæder dig godt på, og guider dig til maling henvendt til fastelavnstønder i træ.

Der er ingen tvivl om, at der ikke er fastelavn uden en rigtig fastelavnstønde. Den udgør udover udklædningen højdepunktet for dagen, hvor spændingen udløses, og den årlige kattekonge og dronning kåres. Hvem kan først slå hul på tønden, og lukke op for alt slik og finurlige løjer, og hvem kan slå det sidste bræt ned?. En spændingsfyldt leg, der i høj grad sætter humøret i vejret, og gør fastelavn til det den er, nemlig en yderst festfyldt dag. Fastelavnstønder kan købes her.

Køb en færdigmalet

Er tiden knap, og de kunstneriske samt maleriske evner ikke at finde, kan man finde en yderst pæn færdiglavet malertønde. Hermed er malerarbejdet udført på forhånd, og man behøver hverken trække i malertøjet eller hive malerpenslen frem. Lige så festlig den kan være som når man selv laver den, lige så festlig kan den være når man køber den.

Færdigmalet tønder kan både fås i store som små, og voksne såvel som børn kan således deltage i den sjove leg. Alle fastelavnstønder er at finde i forskelligt materiale og hårdhed, og man kan hermed selv vurdere hvor robust tønden skal være. Til de mindre, er det muligt at købe en mindre tønde, uden den samme nødvendige kraft som ved de forstærket fastelavnstønder, henvendt til større og voksne.

Gør det selv

Gør fastelavn endnu mere festlig og skab i fællesskab en kreativt prangende tønde. Begiv jer i kast med alle regnbuens farver, og slip fantasien løs. Dette er en oplagt aktivitet for de mindre, hvor de sammen kan være med til at skabe det store højdepunkt for dagen. Alle tønder er produceret i slidstærkt træ med en pæn overflade, hvorved det er nemt at male løs på tønderne. Til maling af tønder i træ, er det dog mest oplagt at anvende maling særligt henvendt til denne type materiale. Dette giver det pæneste slutresultat, og en længere holdbarhed, hvorved tønden kan males flere dage forinden.

Opbevaring af fastelavnstønde

Når fastelavnstønden er modtaget og eventuelt selvmalet, bør du sørge for at opbevare den tørt og køligt. Hermed undgår du, at fastelavnstønden skulle gå hen og blive løs i båndende, eller begynde at udvide sig. En risiko der kan forekomme hvis fastelavnstønden bliver våd.

Inden brug bør man således lige sikre sig, at fastelavnstønden fortsat er ordentlig tør. Hvis ikke, kan man forsøge sig med aviser for hermed at rette op på problemet. Dernæst er det blot at fylde den med sødt slik og kulørte sager, hænge den op, og påbegynde den festlige dag.